Jernmangel svækker musklerne og forværrer udsigten for patienter med hjertestop og KOL

Jern er et livsvigtigt mikronæringsstof og er forudsætning for iltstofskiftet samt talrige andre celle- og enzymfunktioner.

Ny forskning viser, at patienter med risiko for hjertestop eller KOL også bør se grundigt på deres jernstatus. En svækket muskelfunktion udgør en betydningsfuld risiko for hjertepatienter og personer med KOL og en statusartikel fra det europæiske tidsskrift "European Journal of Heart Failure fra 2016 konkluderer at jernmangel og blodmangel er med til at svække de vigtige muskler i hjertet og i bughulen.

For disse patientgrupper er det vigtigt at have en velfungerende hjertemuskulatur og skeletmuskulatur. Skeletmuskulatur er for eksempel musklerne i bugen og musklerne imellem ribbenene. En svækkelse af denne muskulatur forværrer både patienternes symptomer og deres mulighed for at overkomme deres sygdom.

Kroppens muskler har brug for rigelig energi (ATP) for at fungere. ATP står for adenosine trifosfat og ATP transporterer kemisk energi inde i kroppens celler. Uden en konstant produktion af ATP, som ikke kan lagres, kan mennesket ikke overleve. Tilstedeværelse af jern er særligt vigtigt for at kroppen kan producere ATP på en effektiv vis.

Svækkelse af herte og bughule/brystmuskler spiller en stor rolle for hjertepatienter og patienter med KOL. Ofte bliver patienternes symptomer forværret idet muskelsvækkelsen ikke tillader dem at motionere på effektiv vis og disse patienter har også en dårligere overlevelsesprognose end hjertepatienter uden muskelsvækkelse. Undersøgelser har vist at muskelmassen hos patienter med herteproblemer er mindre end ellers og at disse muskler bliver hurtigere trætte.

Er du hjertepatient eller har du KOL? Motionér, men husk lige jernet…

Gode muskler er en vigtig del af behandlingen for de fleste patienter men ofte kan det være svært at komme ordentligt i gang. Et jerntilskud behøver ikke give forstoppelse, sort afføring eller andre gener. Jerntilskud med den lavest effektive dosis (bedste optagelighed) kan genoprette din jernbalance uden at give dig forstoppelse o.l. Enkelte af firmaerne sender endda også gratis vareprøver ud.

COM_EASYBLOG_PREV_RECIPE
COM_EASYBLOG_NEXT_RECIPE