Hvem er vi

Pharmovital, stiftet i 2004, er en nichevirksomhed, som tilbyder innovative helse- og sundhedsprodukter, der gør en forskel for vores kunder. Som de første i Europa fik vi godkendt aminoJern Ferrochel, et jerntilskud baseret et jernchelat i stedet for de traditionelle jernsalte, og som i dag er ”standard of care” indenfor behandling og forebyggelse af jernmangel. I 2016 introducerede Pharmovital cremeserien Spiralin® - et algebaseret ekstrakt som anvendes i cremer til pleje og beskyttelse af huden.

Forskning med praktisk anvendelse

Pharmovital støtter og gennemfører også klinisk forskning. I 2010-2014 gennemførte vi en test på danske gravide for at undersøge ”den lavest effektive dosis jern”. Forsøget, der blev udført som et dobbeltblændet, placebokontrolleret studie på Næstved Sygehus’ svangreambulatorium, sammenlignede aminoJern Ferrochel® (25mg) med et traditionelt jerntilskud (50mg).

Artiklen konkluderede, at aminoJern Ferrochel® var ligeså velegnet til at forebygge jernmangel og jernmangelanæmi (blodmangel som følge af jernmangel) hos gravide fra 10. uge som det traditionelle jerntilskud (50mg). Ikke uventet oplevede gruppen med aminoJern færre gener i form af forstoppelse.

Forskningsprojektet Sund mor - sundt barn på Herlev og Gentofte Hospital har fokus på at forebygge og øge viden om overvægt under graviditet. Overvægt er et stigende problem blandt gravide som kan give konplikationer i forbindelse med graviditet og fødsel. Samtidig føder overvægtige gravide børn, der har en højere risiko for selv at blive overvægtige. Hypotesen er, at kostvejledning og en begrænset vægtøgning under graviditeten kan mindske komplikationerne og give sundere børn. Pharmovital har doneret aminoJern til forsøgsdeltagerne. Læs mere om forsøget her.