Behandling med jerntilskud

… når kostændringer ikke har virket

 

Nu kunne man måske tro, at Danmarks største mangelsygdom, jernmangel, var svær at behandle siden så mange danskere i dag har den. I de fleste tilfælde er den heldigvis nem*. Jerntilskud forebygger og behandler jernmangel og der findes kosttilskud og lægemidler nøje designet til enhver smag. Der findes højdosis jern og højt optageligt jern, jern i tabletter og flydende jern – og i alle prisklasser. Jerntilskud købes typisk på apoteket, i Matas, i helsekostbutikker, i supermarkedet eller på nettet.

Sammenligning af forskellige typer af jerntilskud:

Højt optageligt jern /  Lavest effektive dosis:

Et eksempel her er aminoJern, et dokumenteret aminosyrechelat med en jernforbindelse fra Ferrochel, som har været markedsført i Danmark siden 2005. Det fås på apoteket, i Matas og i Helsekostbutikker til en pris pr. dagsdosis på cirka 1,79 kr. Link til aminoJern.

Højdosis jern - lægemidler

Et eksempel her er Jern C – ferro fumarat – som har været markedsført længe i Danmark. Det fås på apoteket, i Matas og i Helsekostbutikker til en pris pr. dagsdosis på cirka 0,89 kr. Link til Jern C indlægsseddel.

Jern lavet på blod – hæmoglobinjern (hæmjern):

Hemojern – lavet på svineblod - har været markedsført længe i Danmark, er jern lavet på dyreblod. Fås på apoteket, i Matas, i supermarkedet og i Helsekostbutikker til en dagsdosispris på 2,53 kr. Link til hæmojern

Flydende jern:

Ekstrakt udvindes fra bær, rødder og planter, tilsættes jern og blandes til en flydende mikstur. Kräuterblut købes på apoteket, i Matas, og i Helsekostbutikker til en dagsdosispris (20 mg jernglukonat) på 9,6 kr. Link til Floradix kräuterblut.

* en lav blodprocent eller blodmangel kan skyldes andet end jernmangel. Læs mere her